Krämig äppelpaj på farmor Ankas vis

Serverar: 8 portioner

Denna pajen är helt ljuvlig. Krämig och smakrik. Och extra gott med ett knaprigt lock på =)

Ingredienser

  • 2 pkt färdig pajdeg eller smördeg
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • ca ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 äpple
  • 1 tsk kanel
  • 1 ½ dl russin
  • 70 g hackade mandlar eller hasselnötter
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker i en kastrull. Blanda grädde och mjölk och vispa ner mjölet. Vispa ner i äggsmeten. Koka upp allt under ständig vispning tills det får ett rejält uppkok. Tillsätt vaniljsocker och låt svalna. Skala och skär äpplena i klyftor och blanda med kanel. Vänd ner i krämen tillsammans med russin och hackade mandlar. Fodra en form med ena degen och nagga. Förgrädda i ugn 200 grader ca 10 - 15 minuter. Fyll med äppelkrämen. Täck med den andra degen, kläm fast i kanterna och skär ut några lufthål. Pensla med uppvispat ägg och gädda i 175 grader ca 45-50 minuter. Serveras varm med vaniljglass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben