Krämig blåbärspaj

Den får en härlig blålila färg.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 2-3 dl blåbär (jag använde frysta som jag tinat)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till degen i en bunke, tryck sedan ut i en pajform. Ställ in i kylen.
    2. Rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker, potatismjöl och ägg. Blanda sist i blåbären försiktigt.
    3. Häll fyllningen i pajformen och grädda i 30-40 minuter, tills fyllningen är fast i konsistensen (stick i en tandpetare i mitten och se om den kommer ut torr). Låt pajen svalna och servera den med grädde eller vaniljglass (ett måste!)

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben