Krämig cheesecake med rabarber

Serverar: 12 portioner

En oslagbar cheesecake i långpanna! Kakan får ett proffsigt utseende av rödvinbärsgelé som ger fin glans till rabarbern.

Ingredienser

  • Botten
  • 50 g smör
  • 10 st digestivekex
  • 1 dl valnötter
  • Fyllning
  • 400 g Philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 8 dl rabarber i bitar
  • 3 msk socker
  • 1 dl rödvinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret. Mixa kex och valnötter i en matberedare. Tillsätt smöret och kör tills allt blandats väl. Täck bottnen i en liten långpanna, ca 20x24 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut smulorna så att de täcker bottnen jämnt. Grädda i nedre delen av ugnen 7-8 minuter.
    3. Fyllning: Rör samman alla ingredienser till en slät konsistens.
    4. Ta ut den förgräddade bottnen och häll i fyllningen. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och ställ in formen i nedre delen av ugnen. Grädda 25-30 minuter eller tills fyllningen nätt och jämnt stannat. Ta ut och låt kallna.
    5. Lägg rabarbern i en kastrull och strö över sockret. Låt bitarna sjuda tills de känns mjuka utan att de går sönder. Häll upp i en sil att rinna av och låt dem därefter kallna. Värm vinbärsgelén tills den smälter.
    6. Strö ut rabarbern över kakan och pensla över den heta gelén. Skär sedan upp kakan i bitar och servera!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben