KRÄMIG CHOKLADPUDDING

Tid: 30 minuter

Chokladpuddingen tar inte lång tid att göra och den blir frestande god. En klick grädde och säsongens bär smakar friskt till.

Ingredienser

  • 75 g mörk choklad (helst inte
  • blockchoklad utan en med hög
  • kakaohalt minst 60%)
  • 2 dl socker
  • 4 msk maizena
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • vispgrädde
  • kakao
  • körsbär eller andra bär
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen grovt. Blanda socker och maizena i en kastrull. Vispa i mjölken litet i sänder. Tillsätt den hackade chokladen. Värm blandningen på medelvärme tills chokladen har smält och det börjar koka. Låt blandningen småkoka några minuter tills den tjocknat. Smaksätt med vaniljsocker och häll upp choklad-puddingen i portionskoppar eller en större skål. Ställ i kylskåp ca 20 minuter eller tills den stelnat.
    2. Vispa grädden och lägg en klick på varje portion. Sikta över litet kakao och garnera med bär.

    Liknande recept

    4.8
    10 min
    3-4
    4

    Kommentarer (4)

    Okänd 5 januari 2008

    MMM,så god.Helt i min smak.Väldigt enkel att göra.

    Silooy 22 maj 2009

    Väldigt gott och dessutom lätt att göra

    filika 2 oktober 2009

    Jättegott. Kommer att bli en favorit. Mycket lätt att göra

    Walla2 6 maj 2016

    Det blev verkligen just sådan chokladpudding som jag förväntade mig! Jättegod, bra konsistens, perfekt smak. Jag kommer ALDRIG mer att köpa puddingpulver...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben