Krämig korvstroganoff

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En mat som lagas i dom flesta hem, därför kan det vara kul att prova på en ny smak. Här har vi en mild och krämig variant utav korvstroganoff, våran absoluta favorit. (Svårt att inte äta rätt ur grytan)

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 800 g falukorv
  • ½ dl mjöl
  • 5 dl grädde, eller matlagninsgrädde, eller gräddmjölk
  • 1½ dl ketchup
  • 1 tsk röd currypasta
  • ½-1 tsk svartpeppar
  • 250 g majs
  • Ris för 6 personer
  • Instruktioner

    1. Sätt igång riset.
    2. Skär falukorven i bitar och värm under tiden upp grytan med en klick smör i. När smöret smält kan du hälla i den skurna falukorven, steka den tills den blir varm på medelhög värme. (Behöver inte få färg.)
    3. Strö över mjölet och blanda ut det med en stekspade. Häll sedan i grädden och rör om noga.
    4. Rör i ketchupen, currypastan och svartpepparn, låt det småputtra.
    5. Dra av från plattan och häll i majsen.
    6. Klart att servera med ris

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    litemersmak 21 oktober 2011

    tagit bort länk, skrivit måtten först i ingredienserna, tagit bort numrering.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben