Krämig kycklinglåda

Serverar: 4 portioner

Jättekrämig och god. Jag brukar allid ta lite mer kryddor än vad som står i grundreceptet.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 gul lök
  • 300 g färska broccolibuketter
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 5 dl mellanmjölk
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 4 tsk grovmalen fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk citronpeppar
  • 4 dl riven cheddarost
  • 3 msk cornflakes
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort skinnet från kycklingen. Skär köttet i munsstora bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Krydda med citronpeppar.
    2. Skala löken och skär den i klyftor. Ansa broccolin. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i lök och broccolibuketter och låt sjuda 3-5 minuter. Låt grönsakerna rinna av och spola dem sedan med kallt vatten.
    3. Smält matfettet i en kastrull på medelvärme. Tillsätt mjöl och rör om i ca 2 minuter. Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner crème fraiche, senap, salt, 2 dl riven ost, broccoli och lök.
    4. Häll broccolisåsen över kycklingen. Blanda cornflakes med resten av osten och strö det ovanpå såsen. Gratinera i ugnen tills gratängen är gyllene och bubblar, cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lena 9 januari 2008

    Tack för ett kanon recept jag lagade denna rätt i helgen. Alla bara tyckte den var kanon. Så detta kommer vi att göra fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben