Krämig kycklingpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod kycklingpaj att bjuda på.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g margarin eller smör
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 stekt eller färdiggrillad kyckling
  • 1 stor purjolök
  • 2 röda paprikor
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde+svamspad
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp. Skär kyckling i småbitar. Strimla purjolöken och paprika, häll av svampspadet, spara det.
    2. Fräs svamp, purjolök och paprika i smöret. Strö på vetemjölet och rör om. Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Koka i ca 5 minuter.
    3. Tryck ut pajdegen i en pajform ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda i ca 10 minuter 200 grader.
    4. Blanda ner kycklingköttet i stuvningen. Häll i pajskalet. Grädda i 200 grader i 20 min.
    5. Smaklig måltid// Annica

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    gottgris 19 september 2010

    supergod

    PrettyJonna 19 augusti 2011

    Denna pajen va riktigt god! :D

    isab1l 25 augusti 2015

    Supertråkigt, smaklöst tyvärr

    Katrine82 24 april 2017

    Tycker denna är riktigt god. Har gjort den flera gånger. Att bara göra stuvningen och äta med annat tillbehör funkar också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben