Krämig men smal kycklingpaj

Serverar: 5 portioner

Tid: 40 minuter

Riktigt god och inte fet

Ingredienser

  • Deg
  • 75 g smör
  • 3/4 dl mjölk
  • 1 äggula
  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 3 kycklingfileér
  • 3 ägg + en äggvita ev. 4 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 Palsternacka
  • ½ blomkål
  • 1/4 kycklingbuljongstärning
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl grädde
  • 2 msk mjöl
  • Chilli
  • Svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Deg: Smält smöret och blanda i mjölken. Rör i äggulan, mjöl och salt till en deg Tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 min, 200 grader
    2. Fyllning: Skär kycklingen i bitar, bryn i stekpanna och krydda med lite chilli och svartpeppar.
    3. Vispa ihop äggen och äggvitan som blev över, eller 4 ägg.
    4. Vispa i mjölk, grädde och mjöl.
    5. Smula i kycklingbuljong, pressa i vitlök och krydda med chilli och svartpeppar.
    6. Skär valfria grönsaker i små bitar och blanda med äggstanningen och kycklingen.
    7. Häll i pajskalet, häll över osten och grädda i 30-40 min

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sushini 7 maj 2010

    Smakade väldigt bra men min pajdeg blev väldigt hård och fastnade nästan i formen. Kanske gjorde något fel?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben