Krämig kycklingsallad med bacon och fetaost

Salladen går utmärkt att blanda ihop dagen före. Fetaost, bacon och grillad kyckling ger härlig smak tillsammans med hemlagad pesto.

Ingredienser

  • 500 g pasta , penne
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl gräddfil
  • 1 stor grillad kyckling (500 g urbenat kött)
  • 3 paket bacon (à 140 g)
  • 1 liten purjolök
  • 2 röda paprikor
  • 200 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Pesto
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 50 g pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 100 g finriven färsk parmesanost
  • 2 krm salt
  • Till servering
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med crème fraiche och gräddfil.
    2. Pesto: Skala och pressa vitlöken. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i olivoljan, blanda ner parmesanost och vitlök. Smaka av med salt. Blanda ner peston i pastan.
    3. Bena ur och skär kycklingen i bitar. Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
    4. Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika, fetaost. Smaka av med salt och peppar. Garnera med oregano.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Stryc9 5 maj 2009

    Bättre än såhär blir det nog inte, 5/5! Har dock aldrig idats göra peston, men har lagt till majs och soltorkade tomater.

    Agnetha3 25 mars 2010

    Suveränt god! Har även prövat ett vegatirskt alternativ, då med corn-kyckling, gjorde stor succé!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben