Krämig pasta med majs och chorizokorv

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En vardagsfavorit hemma hos oss.

Ingredienser

  • 280 g pasta, t ex farfalle
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 msk fransk senap
  • 2 dl matlagninsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 msk ljus maizenaredning
  • 1 burk majskorn, ca 200 g
  • 2 msk finhackad persilja
  • 400 g chorizokorvar
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning.
    2. Koka upp vatten, kycklingfond, senap och matlagninsgrädde. Låt småkoka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner maizenainredningen och låt koka ca 1 minut.
    3. Blanda i den nykokta pasta, majskorn och persilja. Värm försiktigt under omörning.
    4. Skär chorizokorvar i 2 cm breda skivor och stek dem i en het lättoljad panna. Lägg upp korv och pasta på tallrikar. Garnera med den finstrimlade purjolöken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben