Krämig pasta med svartrot och pamesanost

Serverar: 4 portioner

Billig lyx när pengarna är slut.

Ingredienser

  • 320 g spaghetti
  • 350 g svartrot
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 70 g babyspenat
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skala svartroten och lägg i kallt vatten så den inte mörknar. Skär svartroten i riktigt tunna sneda slantar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svartroten ca 3 minuter, salta och peppra.
    3. Stek med finhackad lök, finhackad vitlök och socker tills löken mjuknat utan att få färg. Häll på balsamvinäger och créme fraiche. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
    4. Vänd ihop såsen med pasta, riven parmesanost och babyspenat. Toppa med nymalen svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben