Krämiga chokladmuffins

Serverar: 6 portioner

Muffinsen serveras varma och krämiga.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • Tillbehör
  • 250 g hallon
  • 250 g jordgubbar
  • ½ granatäpple
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ner i äggblandningen. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och bryt ner chokladen. Vispa sedan ner smöret i smeten. Fördela i sex små ugnsfasta formar.
    3. Grädda i 15-20 minuter. Låt svalna.
    4. Blanda hallon och jordgubbar. Gröp ur granatäpplet och blanda kärnorna med bären. Servera muffisen ljumma med bärblandningen brevid. Pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben