Kreolsk korvgryta

Serverar: 4 portioner

Gött. Jag brukar skippa skinka eller kycklingen och bara ta korv. De blir också gott. 3 chorizo räcker då.

Ingredienser

  • 500 g skinka eller kycklingfilé
  • 150 g stark korv, tex chorizo
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk chilisås
  • 2 röda paprikor
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 köttbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Skär skinkan eller kycklingfiléen i grytbitar och bryn dem i smöret i en gryta.
    2. Skär korven i slantar och häll i grytan, bryn dom en stund.
    3. Hacka lök och tärna paprika och häll i grytan och låt det fräsa en stund.
    4. Tillsätt grädde, vatten, buljong, chilisås, lagerblad, timjan,salt och peppar. Koka på svag värme i ca 5 -10 minuter.
    5. Servera med ris.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben