Kreolskans gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är ett gammalt recept som jag inte vet var jag fått det ifrån! Jag har lagat denna rätt i många år och rätten uppskattas mycket varje gång den serveras.

Ingredienser

  • 900 gr fläskfile
  • 2-4 kabanosskorv, 150 g
  • 2 röda paprikor
  • 1 burk syltlök, 200 g
  • 1 burk cornichorns el. ättiksgurka, 200 gr
  • 1-2 dl svarta oliver, urkärnade
  • 1 msk smör
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk mejram
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Skiva köttet och stek fläskfilén några minuter på var sida och lägg den i en stor gryta,skiva och stek korvarna, paprikan och blanda med fläskfilén. Blanda sedan i alla ingredienser i grytan. Strö över vetemjölet och häll på grädden. Krydda. Rör om och smaka av. Serveras med ris och grönsallad

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (2)

    asaaape 20 augusti 2008

    Det ar fran Gulskorn.se och heter sondagsgryta!

    maerta 9 december 2009

    Det här receptet känner jag igen! Det är från Allt om Mat och heter precis som du skrev "Kreolskans gryta". Jättegod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben