Krispig Äppelpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 40 minuter

Nu gör jag ingen annan äppelpaj här hemma. Alla älskar den här.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3/4 dl socker
  • 125 g Svenskt Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • Til fyllning
  • 3-4 syrliga äpplen
  • 50 g Svenskt Smör
  • 1 dl mjöl
  • 3/4 dl socker
  • kanel efter smak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Blanda ingredienserna till pajdegen. Tumma ut i smord pajform.
    3. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg ut dem i formarna. "Smula" smör, mjöl, socker och kanel. Strö detta över äpplena.
    4. Grädda på nedersta falsen i 25-30 minuter. Kolla mot slutet så att de inte bränns.
    5. Servera pajen ljummen med iskall vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lry 18 oktober 2008

    Perfekt i smaken, har blivit min favorit. Tack för receptet:-)

    solveigviola 29 augusti 2009

    Supergod paj! Mina kompisar som jag bjöd frågade genast efter receptet.

    ceciliaw 24 november 2010

    Jättegod och enkel att göra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben