Krispig äppelpaj med vanilj

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Fantastiskt krispig och god.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 4-5 äpplen
  • ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ned smöret i skålen och rör om. Ställ skålen i frysen i ca 1 timme.
    2. Skala och kärna ur äpplena, klyfta tunnt. Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl i en skål och blanda i äppelklyftorna.
    3. Ta ut skålen ur frysen och hacka upp den stelnade degen i smulor, låt gärna större smulor finnas med.
    4. Lägg äppelklyftorna i en smord ugnsform och strö degsmulorna över. Grädda i 200 grader i 25 minuter.
    5. Servera med vaniljglass

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lin82luh 11 augusti 2012

    Brukar själv göra denna fantastiskt goda paj. Lätt och smidig att göra och går att variera med all sorts frukt och bär. Sist gjorde jag denna med röda vinbär och vaniljvisp till och den blev precis lagom söt/sur.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben