Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ned smöret i skålen och rör om. Ställ skålen i frysen i ca 1 timme.
Skala och kärna ur äpplena, klyfta tunnt.
Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl i en skål och blanda i äppelklyftorna.
Ta ut skålen ur frysen och hacka upp den stelnade degen i smulor, låt gärna större smulor finnas med.
Lägg äppelklyftorna i en smord ugnsform och strö degsmulorna över.
Grädda i 200 grader i 25 minuter.
Brukar själv göra denna fantastiskt goda paj. Lätt och smidig att göra och går att variera med all sorts frukt och bär. Sist gjorde jag denna med röda vinbär och vaniljvisp till och den blev precis lagom söt/sur.
Brukar själv göra denna fantastiskt goda paj. Lätt och smidig att göra och går att variera med all sorts frukt och bär. Sist gjorde jag denna med röda vinbär och vaniljvisp till och den blev precis lagom söt/sur.