Krispig äppelpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

En god och mycket enkel äppelpaj i dessa äppeltider.

Ingredienser

  • Deg
  • 100 gr smör
  • 2 dl mjöl
  • 1½ dl råsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 4-6 st äpplen
  • ½ dl råsocker
  • kardemumma eller kanel efter smak och tycke
  • Till servering
  • vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt svalna. 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner det smälta smöret och blanda. Ställ degen i kylen. 3. Kärna ur, skala och klyfta äpplena. Blanda råsocker och kardemumman eller kanelen i en skål. Vänd runt äppelklyftorna. 4.Lägg äppelklyftorna i en smord form. 5. Strö över smuldegen. 6. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 min. 7. Servera ljummen med vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben