Krispig sallad med fänkål och granatäpple

Serverar: 4-6 portioner

Krispig fänkål, syrligt granatäpple och sälta från Apetinaost är en superfräsch smakkombination. Hittar du inte granatäpple kan det bytas mot fintärnat äpple av syrlig sort.

Ingredienser

  • 1 stor fänkål, 300 g
  • 150 g Apetina fetaost
  • 1 granatäpple
  • Dressing
  • 2 msk olja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Dela fänkålen mitt itu och skär bort den grova mittstocken. Skär varje halva i mycket tunna skivor. Smula osten. Skär granatäpplet i fyra klyftor och ta ut de röda kärnorna, se till så att de tunna hinnorna inte kommer med. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar i en bunke. Lägg i fänkålen och blanda ordentligt. Lägg upp på ett fat och fördela ost och granatäpple över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben