Kristins fisksoppa

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Riktigt god och ekonomisk rätt som räcker till många

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 dl olivolja
  • 2 pkt saffran
  • 6 potatisar
  • 6 morötter
  • 4 palsternackor
  • 6 fiskbuljongtärningar
  • 1 grönsaksbuljong
  • 3 dl vitt vin
  • 3 L vatten
  • 4 msk ketchup
  • 1 pkt tomatkross
  • 3 vitlöksklyftor
  • Salt
  • 1 pkt hel spenat ca 200 g
  • Peppar
  • Fisk efter smak t.ex. lax
  • 3 dl créme fraiche
  • 3 msk dill
  • 1 pkt franska örter
  • Instruktioner

    1. Hacka lök, gör stavar av potatis, morötter och palsternacka. Fräs i olja och saffran. Häll över tomatkross, ketchup och vitlök. Späd med vin och vatten och smula i buljongtärningarna. Man kan även ta med 1 msk hummerfond.
    2. Salta och peppra och lägg i dill samt örter och spenat. Rör i creme freichen. Ta t.ex. en hel lax och tärna i stora bitar och ev hokifiléer och lägg i soppan på slutet.
    3. Toppa gärna med räkor.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben