Kronovalls pizza

Serverar: 2 portioner

Det är alltid gott med pizza...prova den här.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 1 3/4 dl vatten
  • Ca 300 g mjöl
  • 10 g jäst
  • 10 g salt
  • 1 nypa socker
  • 2 msk olivolja
  • Tomatsås
  • 1 dl krossade tomater
  • 1 msk rödvin
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning
  • 2½ dl Glimminge Port Salut, riven
  • 4-5 skivor parmaskinka
  • 1 röd paprika
  • 8 svarta oliver
  • 1 krm oregano
  • ½ tsk olivolja
  • Ruccolasallad
  • Instruktioner

    1. Ugn, 250°.
    2. Blanda ingredienserna till en pizzadeg och låt den vila i högst åtta timmar i kyl.
    3. Mixa ingredienserna till en tomatsås.
    4. Stek paprikan på skinnsidan tills den blir mörk och låt den svalna. Dra av skinnet och skär paprikaköttet i fyra lika stora bitar.
    5. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en pizza.
    6. Bred ut tomatsåsen jämnt på pizzan, lägg på osten och toppa med paprika, oliver och skinka.
    7. Baka i ugn, 250°, i 6-7 min.
    8. Ta ut och garnera med ruccolasallad, oregano och några droppar olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben