Krustad med ansjovisröra

Serverar: 4 portioner

Krustader fyllda med ansjovisröra är lätta att förbereda och kan stå klara på det dukade bordet.

Ingredienser

  • 1 rulle kyld smördeg
  • 1 ägg, vispat
  • Fyllning
  • 1 liten burk ansjovisfiléer
  • 2 ägg, kokta och hackade
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk dill, hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Servera med
  • Dill
  • Grönsallad
  • Tomater, Romantica
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º .
    2. Rulla ut smördegen och ta ut 8 cirklar med ett mått, ca 8 cm i diameter. I fyra av dem tar du ut mindre cirklar, ca 5 cm i diameter, så att du får ringar.
    3. Lägg de stora, hela cirklarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ägg. Lägg de fyra ringarna ovanpå och tryck fast dem. Pensla med ägg. Lägg även de fyra små cirklarna på plåten och pensla med ägg.
    4. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 minuter, tills de fått fin färg. Låt dem svalna på galler.
    5. Hacka ansjovisfiléerna och blanda med ägg, lök, gräddfil och dill. Smaka av med salt och peppar. Fyll krustaderna med ansjovisröran.
    6. Lägg de små cirklarna som lock ovanpå fyllningen. Dekorera med dill, sallad och tomater. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben