Tortillasnittar med räkröra

Serverar: 8 portioner

Till påskbuffén eller som kvällsvickning. Den knaprigt grillade tortillan kan bytas ut mot en krustad eller ett mörkt bröd, se bilden. Jag var ju bara tvungen att smaka alla tre, tortillabrödet vann enligt mitt tycke. Gott var det. Var försiktig med senapen, smaka dig fram. Fransk senap vill ta över tycker jag.

Ingredienser

  • 2 vetetortillas
  • 500 g räkor med skal
  • 1 litet rött äpple
  • 1 rödlök
  • 2 dl kesella
  • 2 msk fransk senap
  • ½ dl finhackad dill
  • Garnering
  • 50 g röd stenbitsrom eller löjrom
  • 16 skalade räkor
  • liten citronbit
  • Instruktioner

    Ugn 175 grader. Skär varje bröd i 8 "tårtbitar". Värm dem på ugnsgaller mitt i ugnen ca 8 minuter. Skala och finhacka räkorna (spara till garnering). Kärna ur och tärna äpplet. Skala och finhacka löken. Blanda räkor, äpple, lök, kesella, senap och dill. Fördela blandningen på snittarna just innan serveringen. Garnera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    inlindberg 25 mars 2008

    Denna räkröra var fantastisk god. Jag använde mig av ett mörkt grovt bröd och hade några skivor avokado i botten och sedan räkröran på. Mina gäster tyckte detta var väldigt gott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben