Kryddig äppelkaka

Pajen är härligt söt, syrlig och kryddig. Den som tycker om citron kan riva lite av skalet över tillsammans med citronjuicen. Godast blir den med gravensteineräpplen.

Ingredienser

  • 4 stora äpplen
  • 1 citron
  • 1 dl brun farin
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk nyriven muskotnöt
  • 7 dl cornflakes
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Skär äpplena i tunna skivor och lägg i form.
    3. Pressa över citronjuice. Blanda ½ dl brun farin med kanel och muskot. Strö över på äpplena.
    4. Krossa cornflakes och blanda med mjöl och ½ dl brun farin. Hacka i smör eller margarin och smula till en grynig massa. Strö blandningen över äpplena.
    5. Grädda mitt i ugnen, 30 min, eller tills det bubblar och ser knäckigt ut. Låt svalna cirka 15 min.
    6. Servera äppelkakan med vaniljglass eller vaniljvisp.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    3.4
    1 h 20 min
    2
    11
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben