Kryddig kassler på potatisbädd

Serverar: 4-5 portioner

Tror att jag hittade det här i en gammal kokbok från Konsum ... gott är det i alla fall.

Ingredienser

  • 10 medelstora potatisar
  • 1 purjolök
  • 2 dl riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl mjölk
  • ca 500 g benfri kassler
  • 3 msk senap
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1 msk smulad dragon
  • 1 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Gör potatisgratängen först. Skala och skiva potatisen tunt och strimla purjon. Varva potatis, purjo, salt, peppar och ost på ett smort, ugnssäkert fat eller i en långpanna. Häll på mjölken och sätt in fatet i 225° mitt i ugnen ca 25 minuter.
    2. Skär under tiden kasslern i tunna skivor. Blanda senap, persilja, dragon och matfett. Fördela fyllningen på hälften av kasslerskivorna och täck med resten. Lägg de dubbla skivorna på potatisbädden, strö litet riven ost över och sätt in fatet i ugnen ytterligare ca 20 minuter.
    3. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben