Kryddig korvgryta

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

En egenkomponerad korvgryta med inspiration från korv stroganoff.

Ingredienser

  • 600 g kryddkorv, exempelvis Chorizo och Kabanoss
  • 100-200 g grillkorv
  • 2 dl crème fraishe
  • 1 dl grädde
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater eller 500 g tomatkross
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl chilisås
  • 1 msk tomatpuré
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ev chilipulver
  • Instruktioner

    1. Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig.
    2. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något.
    3. Hacka tomaterna. Häll över tomaterna, gul lök och fräs en kort stund. Blanda ner crème fraishe och grädde.
    4. Krydda med chilisåsen, tomatpurén och riven vitlök. Smaksätt med salt och peppar samt ev chilipulver. Servera med ris

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11
    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben