Kryddig lammfilé med feta och jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Jordgubbar och fetaost är en god kombination i den här festsalladen. Den lite kryddiga lammfilén är pricken över i:et.

Ingredienser

  • 0,6 kg lammytterfilé
  • 1 tsk koriander, mald
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 1 tsk kanel, malen
  • 70 g rucolasallad
  • 250 g jordgubbar
  • 1 st rödlök
  • 300 g gröna bönor, gärna färska
  • 200 g fetaost
  • 1 kruka färsk mynta
  • Olivolja, god, eller smör
  • Crema di balsamico, eller lagrad balsamvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar, nymald
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och gnid in det med kryddorna samt salt och peppar efter smak. Hetta upp lite olja eller smör i en panna och stek köttet ca 5 minuter runtom.
    2. Låt köttet vila i aluminiumfolie medan du gör salladen.
    3. Skölj och torka sallaten. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Skala och skiva löken.
    4. Snoppa bönorna om det behövs och förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Om du använder frysta följer du anvisningarna på påsen.
    5. Blanda allt i en skål (spara några jordgubbar till dekoration) och smula i fetaosten i grova bitar. Häll i ett par matskedar olja och några droppar balsamvinäger.
    6. Skär upp köttet i centimetertjocka skivor och salta och peppra mellan skivorna. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med köttet.
    7. Servera genast. Ringla gärna över lite balsamicosirap.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben