Kryddig och krämig rotfruktsgryta

Serverar: 4 portioner

En mättande, prisvärd och nyttig rotfruktsgryta kryddad på indisktvis.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 1 sötpotatis
  • 1 bit kålrot, ca 50 g
  • ½ blomkålshuvud
  • 1 tsk hel eller malen spiskummin
  • 1 krm malen koriander
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm malen ingefära
  • ½ krm cayennepeppar
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 250 g frysta haricots verts
  • Olja
  • Salt
  • Vatten
  • Garnering
  • Finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morot, potatis, palsternacka, sötpotatis och kålrot i ca 2 cm stora bitar. Skär blomkålen i buketter.
    2. Fräs spiskumminen i 2 msk olja ca 390 sekunder i en gryta/kastrull. Tillsätt lök och vitlök, fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt kryddor och rör om.
    3. Blanda ner alla rotfrukter. Tillsätt 2-3 dl vatten och låt små koka under lock tills rotfrukterna är mjuka. Tillsätt blomkål, créme fraiche och ingefära. Låt små koka ca 5 minuter. Krydda med 1 tsk salt.
    4. Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen. Toppa grytan med haricots verts och finhackad persilja.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben