kryddiga köttbullar med nudlar

Serverar: 4 portioner

Från ica.se

Ingredienser

  • ½ påse (à 125 g) salladslök
  • 1 spansk peppar
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka koriander
  • Ca 480 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 msk japansk soja
  • 250 g äggnudlar
  • 250 g pak choy
  • Instruktioner

    Ansa löken och skiva den tunt. Dela, kärna ur och hacka spansk peppar. Skala och riv ingefäran. Lägg hälften av löken och pepparhacket i en skål. Blanda ner ingefäran och pressa över vitlöken. Hacka hälften av koriandern och lägg i skålen. Blanda i färsen och ägget, krydda med salt och peppar. Forma färsen till ”bollar”. Koka upp buljongen och sojan. Sänk värmen och lägg i ”bollarna”. Låt sjuda på svag värme ca 8 minuter. Lyft upp ”bollarna” och koka sedan nudlarna i buljongen enligt anvisningen på förpackningen. Strimla pak choy och lägg ned den och ”bollarna” i buljongen när nudlarna är klara. Garnera med resten av koriandern, salladslöken, spansk peppar och servera.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben