Kryddrubbing till kotletter med sås

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme

Man blandar ihop kryddor med fonder chilin så det blir en massa att rubba in i köttet för att sen låta det gotta till sig i ugnen i en gryta. Receptet nedan avser för 6 griskotletter vad det nu väger

Ingredienser

  • 6 griskotletter
  • 3 ⅕ krm grillkrydda (santa maria)
  • 3 ⅕ krm currykrydda vanlig
  • 3 ⅕ krm viltkrydda (santamaria)
  • 1 ⅕ krm svartpeppar finmalet
  • 3 tsk riven vitlök
  • 3 ⅕ sk viltfond
  • 3 ⅕ tsk kalvfond
  • 6 tsk sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser på en tallrik noga med en sked. Sen lägger du rubbingen i dubbla genomskinliga helst eller annan plastpåse så stor du kan hitta. Lägg kotletterna sen i påsen
    2. Massera in krydd-rubbingen på alla 6 kotletter på vardera sida riktigt noga och ordentligt så allt blir täckt medans du titta på tv eller nåt. Man kan slå lite med näven ochså om man vill på påsen.
    3. När du ser att alla kotletter har ett lika jämt lager med kryddningen i påsen lägger du 2 dl vatten i en eldfast stor gryta med lock. Lägg ner alla kotletter i grytan försiktigt med tex ett glaslock och ställ in i ugnen på över och under värme 200 grader ca en timme
    4. Den sky som blir över i kastrullen när kotletterna är klara, kan man göra en god gräddsås av eller annan sås. Servera kotletterna med ris, sås och lingonsylt och en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben