Kryddstak potatissallad

Serverar: 6 portioner

Tid: 35 minuter

En jättegod potatissallad med mycket smak ursprungligen från Libanon.

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis, skurna i halvor
  • 250 g haricot verts, putsade och diagonalt halverade
  • Dressing
  • ½ dl olivolja
  • 2 chili, urkärnade och strimlade på längden
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ½ tsk kumminfrön
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen i en stor kastrull på medelstark värme i ca 20 minuter tills den är mjuk, men fortfarande fast i konsistensen. Slå av vattnet och ställ åt sidan. Blanchera bönorna i kokande vatten ca 2 minuter tills de är klargröna och nätt och jämnt färdigkokta. Slå av vattnet och ställ åt sidan.
    2. Dressing: Vispa ihop samtliga ungredienser ca 2 minuter tills allt är väl blandat. Servera salladen varm eller kall.
    3. Häll över dressingen högst 5 minuter före serveringen, tillsätts den tidigare missfärgas salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben