Kybyn (Pirog från Litauen)

Serverar: 4 portioner

Såg den här rätten på TV, sen hittade jag receptet på nätet... fast jag fick översätta från Holländska... :-)

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl gräddfil
  • 500 g mjöl
  • 1 ägg
  • ägg till pensling
  • Fyllning
  • 300 g lamm- eller nötkött (färs går oxå bra)
  • 100 g vitkål
  • 100 g lök
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till degen och låt jäsa 1 timme. Kavla ut små rundlar (ca. 15 cm stora).
    2. Finhacka sedan köttet och alla ingredienser till fyllningen,blanda ihop och krydda med salt o peppar. Lägg en dryg matsked fyllning på varje degrundel och vik ihop på mitten, nyp sedan ihop kanterna fint. Gör ett litet hål på ovansidan av varje kybyn och pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader ca. 20 minuter eller tills dom har fått fin färg.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (1)

    kestas 23 november 2009

    mums

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben