Kyckling allt-i-ett - LCHF rätt

Serverar: 4 portioner

Underbart god rätt. En klar favorit.

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling
  • Smör
  • Soja
  • Salt
  • Vit eller svartpeppar
  • Santa Maria´s Garlic & Peppar
  • Dragon
  • Sås
  • 2 ½ dl créme fraiche
  • Sambal oelek
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. 1/2-1 pressad vitlök
  • Tillbehör
  • Squash i bitar
  • Lök i klyftor
  • Paprika i bitar
  • Champinjoner i kvartar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och blanda i soja och salt.
    2. Dela den färska kycklingen i halvor, eller som jag gjort dela till hälften och fläk ut den i en ugsfast form. Lägg den med insidan upp. Pensla med smör/soja/salt blandningen och krydda insidan rikligt, vänta med dragonen. Sätt i fatet i mitten av ugnen och stek i ca 15 min.
    3. Ta ut fatet och strö dragon på insidan. Vänd halvorna och pensla och krydda skinnsidan.
    4. Lägg grönsaker runt kycklingen och ringla olivolja över det gröna. Krydda grönsakerna med salt och peppar. In i ugnen igen i ytterligare 20 - 30 min. Klart när köttsaften är utan rosa inslag och benen lossar lätt.
    5. Sås: Blanda créme fraiche, salt och peppar, pressad vitlök och Sambal Oelek. Låt dra någon timme innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    CissiF 2 juni 2010

    Vilket gradantal ska man använda?? Tack, Cissi

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben