KYCKLING (filé) med vanilj & andra kryddor

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Det här receptet har jag fått av en kompis, och är hennes version av Oscar De Hoogs recept i kokboken Den Perfekta Matlådan. Det låter som en konstig kombination av ingredienser men blev väldigt gott tycker jag.

Ingredienser

  • 900 g Kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 cm Ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk olja eller flytande margarin
  • 3 kanelstänger
  • 8 kardemummakapslar
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 vaniljstång
  • 4 persikor
  • 4 nektariner (eller bara persikori halvor)
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 msk Grönsaksbuljong
  • vatten
  • Instruktioner

    1. Börja med att köra lök, ingefära, vitlös och sambal oelek i matberedaren till en mycket finhackad pasta. Fräs sedan pastan i lite olja och tillsätt gurkmejan. Dela vaniljstången och tillsätt den, kanelstängerna och kardemummakapslar. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt puttra på svag värme i en timme.
    2. Går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    vanillalover 12 oktober 2010

    var får man tag i kardemummakapslarna?

    LillaJa 12 oktober 2010

    Kardemumma kapslar...är hel kardemumma. Som man skalar och petar ur kärnorna, för att sedan använda dessa hela ( i det här receptet)...eller stöta fröna i mortel till kanelbullar-kakor mm Dessa använder jag alltid, smaken är fantastisk. ......det är ju samma sak som hos peppar...nymald ur kvarn smakar ju bättre än att köpa den färdig malen. hälsningar LillaJa

    vanillalover 17 oktober 2010

    Tack för svaret! Dessvärre gillade vi inte alls rätten :-( Men smaken e ju som baken... :-) /Marie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben