Kyckling i dillsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En supergod vardagsrätt.

Ingredienser

  • 500 gr kycklinglår skinn och benfri
  • 5 dl vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • 2 st lagerblad
  • 1 st morot skivad
  • 1 st purjolök skivad
  • Dillsås
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl av kycklingbuljongen
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk ättikssprit
  • 1 tsk socker
  • ½ dl dill
  • Instruktioner

    Koka vatten tillsammans med buljongtärning, salt och lagerblad. Putsa kycklingen från fett och hinnor. Skär i grytbitar. Lägg i kycklingen och den skivade moroten, låt sjuda i 10-12 min. Efter halva tiden tillsättes purjolöken. Sila buljongen. Gör en bottenredning späd med buljongen under omrörning. Sjud såsen i 3-5 min. Tillsätt grädden smaka av med salt, dill, socker och ättikssprit. Lägg kycklingen i en form. Häll över sås och rotsakerna. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben