Kyckling i grönpepparsås

Serverar: 4 portioner

Enkel bjudrätt. Oftast gör jag dubbel sats av såsen.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 300 g broccolli
  • Sås
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 krm salt
  • 3 msk soya
  • 3 msk söt senap
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1½ msk torkad grönpeppar
  • Instruktioner

    1. Sjud ihop alla ingredienser till såsen och förväll broccollin. Låt svalna.
    2. Rensa kycklingen och riv delarna i små bitar. Lägg i en eldast form. Häll över såsen och garnera med broccollibuketter. Låt stå i kylen minst 4 timmar (helst över natten)
    3. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter. Servera med färskpotatis (under sommarperioden) eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben