Kyckling i vitlökssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lätt och gott, lika god i matlådan som att äta direkt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 8 msk olja (alt, raps eller solrosolja)
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 msk ketchup
  • 3 tsk mald ingefära
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ purjolök
  • 3 dl Milda mat extra alt.grädde
  • 1 pkt bacon
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop olja, sambal oelek, ingefära, ketchup, salt, peppar och pressa i vitlöksklyftorna.
    2. Skär kycklingen i mindre bitar, lägg i en fryspåse. Häll över marinaden, knyt och skaka om påsen. Lägg i kylen i minst 60 min.
    3. Ansa, skölj och skär purjolöken i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Häll av ungefär hälften av marinaden, resten åker ner med kycklingen i pannan. När kycklingen börjat få färg kan purjolöken tillsättas. Efter att purjolöken börjat mjukna, hälls Milda mat i.
    4. Stek bacon knaprigt i bitar vid sidan om. Lägg över precis vid servering.
    5. Låt puttra ihop 6-7 min. Servera med sallad, potatisklyftor eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annica1984 9 december 2012

    Super gott! Lätt lagat! Hela familjen gillade det! 5/5

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben