Kyckling med apelsin och gräslökssmör

Underbara smaker

Ingredienser

  • 8 kycklinglår ca 720 g
  • 1 ¼ dl apelsinjuice
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 2 tsk sesamolja
  • Apelsin och gräslökssmör
  • 100 g smör
  • 1 tsk finhackade apelsinskal
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 msk apelsinmarmelad
  • Salt till avsmakningen
  • Instruktioner

    1. Börja med smöret: Låt smöret mjukna lite i rumstemperaratur. Lägg det i en liten skål och rör med en träslev tills det blir krämigt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Lägg smöret i plastfolie och forma till en korv. Rulla folien hårt och ställ in i kylskåp tills det är dags att äta.
    2. Skär bort överflödigt fett och senor från kycklingen. Lägg kycklingen i en låg skål av glas eller keramik. Blanda juice, peppar, och olja i en liten skål och slå över kycklingen. Täck med plastfolie och ställ i kylskåpet i 2 timmar ocg vänd då och då. Ta upp kycklingbitarna och spara marinaden. Lägg kycklingbitarna på en lätt oljad grill och grilla på medelvärme i 10 minuter på varje sida, pensla då och då med marinaden. Var försiktig så att kycklingen inte blir bränd. Servera genast med skivor av smöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben