Kyckling med bacon och purjo i vitvinsås

God mat att bjuda på.

Ingredienser

  • Ca 900 g kycklingfiléer
  • 280 g skivad bacon
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g Philidelphiaost
  • 2 msk chilisås
  • 1½ dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • Riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Linda in filéerna i varsin baconskiva och bryn i stekpanna.
    2. Krydda sparsamt med salt och peppar. Klipp bacon i bitar och bryn med purjolök och pressad vitlök. Slå på grädden, vinet och chilisåsen. Koka upp. Lägg till sist i Philidelphiaosten och rör om.
    3. Häll såsen i en ugnsfast forn. Lägg i kycklingen och lägg på massor med riven ost. Gratinera i 225 grader i ca 30 minuter.
    4. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben