Kyckling med chips

Serverar: 15 portioner

Väldigt god bjudrätt som är lätt att förbereda dagen innan. Ingen smalmat direkt men är det fest så är det.

Ingredienser

  • 2-3 kg kycklingfilé
  • 8 dl grädde
  • 1 burk majonnäs
  • 2 burkar mango chutney (1stark + 1 söt)
  • 1 st purjolök
  • 4 dl riven ost
  • 1 påse krossade potatischips
  • Instruktioner

    1. Salt och peppra filéerna och stek dem klara i ugnen , det är lätttast tycker jag eftersom det är så många.
    2. Dela filéerna i mindre bitar och lägg på braspannan eller eldfasta formar. Strimla purjolöken och strö över.
    3. Blanda grädden(går bra med matlagningsgrädde eller mellangrädde, det behöver inte vara vispgrädde), mango chutney,majonnäs. Fördela "smeten" över kycklingen. Strö över riven ost. Ställ i ugnen ca 15-20 minuter på 225 grader.
    4. Ta ut formen och lägg på de krossade chipsen, ställ in formen igen ytterligare 10 min.
    5. Servera med ris eller klyftpotatis, lite skivad ananas är jättegott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben