Kyckling med fänkål och selleri i wok

Serverar: 1 portioner

Energi 524 kcal Fett 19 g Protein 50 g Kolhydrat 35 g Fibrer 11 g

Ingredienser

  • 150 g kycklingfilé i strimlor
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 cm ingefära
  • ½ röd chili utan frön
  • 100 g selleri
  • ¼ fänkål
  • ½ purjolök
  • 50 g broccolibuketter
  • 1 liten grön squash (150 g)
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Ev. 1 tsk torr sherry
  • 25 g jordnötter
  • Örtkryddor
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingköttet på kraftig värme i sesamolja i två omgångar i en stor wok. Ta upp köttet och tillsätt finhackad vitlök, ingefära, chili, selleri skuren i små stänger, strimlad fänkål och skivad purjolök. Stek vidare på kraftig värme i 5 minuter.
    2. Blanchera broccolin i lättsaltat vatten.
    3. När grönsakerna är nästan sprödmjuka läggs köttet tillbaka i woken tillsammans med squashen skuren i stavar och broccolin och stek 1 minut.
    4. Tillsätt en blandning av soja, vinäger och sherry. Värm upp, strö över lite nötter och hackade örtkryddor och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben