Kyckling med getost och rödbetor

Serverar: 4 portioner

Somrigt med grillat och grönt. Rosévin passar till.

Ingredienser

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kg färska rödbetor
  • 1 påse babyspenat
  • 1 pkt bacon
  • 150 g getost
  • olivolja
  • havssalt
  • nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Marinera kycklingen i sweet chili, soja och finhackad vitlök.2. Koka rödbetorna med skalet kvar tills de är mjuka (minst 25 minuter) och spola dem i kallt vatten.3. Gnid av skalet med händerna, skär i klyftor.4. Lägg spenaten på ett serveringsfat, strö över betorna, salta och peppra.5. Grilla kycklingen under lock cirka 15 minuter.6. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna.7. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon, getost och lite olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben