Kyckling med gräddigt täcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Underbart gott!

Ingredienser

  • Ca 500 g kycklingfilé
  • Salt
  • Smör till stekning
  • 2-3 st avokado
  • 200 g philadelphiaost naturell
  • 2½ dl mellangrädde
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk citronsaft
  • ½-1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader (180 om det är varmluft).
    2. Smörj en ugnsfast form. Skär kycklingfiléerna i större bitar. Salta och bryn dem runt om.
    3. Skala, kärna ur och grovhacka avokado, lägg i matberedare. Ha i citronsaften. Grovhacka vitlökskyftorna, lägg i matberedaren. Häll i philadelphiaosten och grädden. Smaka av med salt. Mixa till en slät, fluffig kräm som breds ut över kycklingbitarna. Grädda i ugnen ca 20 minuter.
    4. Äts med bulgur, ris, couscous och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kernil 19 september 2009

    Det här var enkelt att laga och jättegott! Det kommer vi att göra flera gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben