Kyckling med täcke

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegoda smaker med bl a chili och druvor samt täcket som inte går av för hackor. Är en riktigt mumsig kycklingrätt!

Ingredienser

  • 200 g grillat kycklingkött
  • 2 tsk kycklingkrydda (Lidl)
  • 200 g frysta ärtor, majs och paprika, tinade
  • 1 ½ dl gröna vindruvor, halverade
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl sweetchili sås
  • 2 msk chilisås
  • 1 ½ dl riven västerbottenost
  • 2 dl basmatiris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt förpackningen. Bred ut riset i en smord eldfast form. Lägg över ärtor, majs och paprika. Därefter druvhalvorna. Skär kycklingköttet i mindre bitar och strö över druvhalvorna, krydda med kycklingkryddan.
    2. Vispa grädden styv och rör ned äggulor, majonnäs, sweetchilisås, chilisås och blanda runt. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i såsen.
    3. Bred såsen över formen och strö över den rivna osten.
    4. Grädda i 10-15 minuter.
    5. Servera med sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    rogeflikkan 15 oktober 2014

    Så gott!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben