Kyckling med jordnötter och sweet chili

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God kyckling rätt med asiatisk touch.

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 röd paprika
  • ½ purjolök
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g bambuskott på burk
  • 1 dl sweet chilisås
  • ½ dl vatten
  • 1 dl jordnötter till servering
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Skär kyckling, urkärnad paprika och ansad purjolök i strimlor.
    3. Bryn kyckling och paprika i oljan i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar.
    4. Låt bambuskotten rinna av och lägg dem och purjolöken i stekpannan. Häll över sweet chili och vatten, stek på svag värme tills kycklingen är klar.
    5. Servera kycklingen med ris och toppa med jordnötter
    6. TIPS: Vill man ha en lite krämigare sås kan man hälla i 2 dl grädde eller varför inte prova med kokosmjölk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    recept43 6 januari 2012

    Jättegod, enkel och snabblagad. Den här rätten kommer jag att göra flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben