Kyckling med lönnsirap och apelsin

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Smal och god kycklingrätt som kan rekommenderas som man har lite bråttom och vill laga nåt enkelt!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 msk grovkornig senap
  • Rivet skal från en apelsin
  • 1 msk soyasås
  • Grönsallad med dressing som tillbehör
  • Instruktioner

    1. Gör flera snitt i kycklingfiléerna. Blanda övriga ingredienser i en stor flatbottnad skål.
    2. Vänd kycklingbrösten i marinaden tills de är helt täckta. Om man inte ska laga kycklingen direkt går det bra att låta den marinera i kycklingen i kylskåpet ett dygn före servering. Då blir den extra god.
    3. Värm ugnsgrillen/utegrillen. Stek kycklingen i 5-6 minuter på varje sida. Pensla på marinad under grilltiden så blir filéerna glansiga och gyllenbruna. Om man inte är van med grillfunktionen så kan man steka den "som vanligt" men i ca 40-50 minuter (eller tills filéerna är klara).
    4. Servera med en grönsallad/sallad med dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben