Smal och god kycklingrätt som kan rekommenderas som man har lite bråttom och vill laga nåt enkelt!
Ingredienser
4 kycklingfiléer
3 msk lönnsirap
1 msk grovkornig senap
Rivet skal från en apelsin
1 msk soyasås
Grönsallad med dressing som tillbehör
Instruktioner
Gör flera snitt i kycklingfiléerna. Blanda övriga ingredienser i en stor flatbottnad skål.
Vänd kycklingbrösten i marinaden tills de är helt täckta. Om man inte ska laga kycklingen direkt går det bra att låta den marinera i kycklingen i kylskåpet ett dygn före servering. Då blir den extra god.
Värm ugnsgrillen/utegrillen. Stek kycklingen i 5-6 minuter på varje sida. Pensla på marinad under grilltiden så blir filéerna glansiga och gyllenbruna. Om man inte är van med grillfunktionen så kan man steka den "som vanligt" men i ca 40-50 minuter (eller tills filéerna är klara).