Kyckling med Rotfruktsgratäng och Granatäpplesås

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Blev bjuden på detta på en mat-demo i Willys, suveränt gott!

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 dl cornflakes
  • 6 stora potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • ½ granatäpple
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1-2 tsk muscovadosocker
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva rotfrukterna och lägg dem i en ugnsäker form, pressa över vitlöken, häll över grädden, salta och peppra och grädda i ugnen på 200 grader i ca 45min.
    2. Blanda turkisk yoghurt med frukterna i granatäpplet, rör i muscovadosockret.
    3. Hetta upp en stekpanna en stund innan gratängen är klar så att kycklingen är genomstekt lagom till gratängen är färdig. Tärna kycklingen och stek den genomstekt i olja, strax innan servering häller du över cornflakes över kycklingen och låter de stekas och få lite färg ett par minuter. Ger ett härligt frasigt tillskott till maträtten.
    4. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben