Krispiga sockerärter, vitlök med sting och mör kyckling wokas i en ingefära- och sojasås. En snabblagad middag med asiatiska smaker.
Ingredienser
2½ dl kycklingbuljong, kall
1 msk majsena
2 msk soja
1 msk sesamolja
1 tsk mald ingefära
800 g kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
200 g sockerärter
Instruktioner
- Blanda buljong och majsena i en skål tills majsenan lösts upp. Tillsätt soja, sesamolja och ingefära. Skär kycklingfiléerna i strimlor och finhacka vitlöken.
- Hetta upp olivolja i en wok eller stekpanna på medelvärme. Lägg i kyckling och vitlök och woka 3-5 minuter. Tillsätt sockerärterna och woka ytterligare 3-5 minuter tills kycklingen är genomstekt.
- Tillsätt buljongen och sjud under omrörning 1-3 minuter tills såsen har tjocknat. Servera med till exempel ris eller nudlar.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Fräscha sommarrätter
Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gär...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...