Kyckling med sockerärter

Serverar: 4-6 portioner

Krispiga sockerärter, vitlök med sting och mör kyckling wokas i en ingefära- och sojasås. En snabblagad middag med asiatiska smaker.

Ingredienser

  • 2½ dl kycklingbuljong, kall
  • 1 msk majsena
  • 2 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk mald ingefära
  • 800 g kycklingfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 200 g sockerärter
  • Instruktioner

    1. Blanda buljong och majsena i en skål tills majsenan lösts upp. Tillsätt soja, sesamolja och ingefära. Skär kycklingfiléerna i strimlor och finhacka vitlöken.
    2. Hetta upp olivolja i en wok eller stekpanna på medelvärme. Lägg i kyckling och vitlök och woka 3-5 minuter. Tillsätt sockerärterna och woka ytterligare 3-5 minuter tills kycklingen är genomstekt.
    3. Tillsätt buljongen och sjud under omrörning 1-3 minuter tills såsen har tjocknat. Servera med till exempel ris eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fräscha sommarrätter
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gär...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben