Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna ha lättlagad men god mat hemma till lunchen på terassen, i trädgården eller på balkongen.



Mangosallad

2 personer
1 mango - väl mogen
1 avocado
1 stor tomat
1 liten rödlök
olivolja
balsamvinäger
salt och peppar
sallad t ex rucola
ev citron- eller apelsinjuice

Skär mango, avocado och tomater i bitar. Skiva löken tunt. Blanda och häll på olivolja, vinäger, salt och peppar. Lägg upp på en bädd av sallad. Om du vill kan du pressa lite citron eller apelsin över.

Ljummen kycklingssallad
4-6 pers
200 gr pastasnäckor
800 gr kycklingfilé
200 gr champinjoner
1 msk smör
1-2 pkt bacon
1 knippe rädisor
1 st rödlök
200 gr sockerärtor
1 kruka ruccolasallad
1 ask machésallad
Dressing: 2 msk balsamicovinäger
1 tsk fransk senap
1 kyfta vitlök
1 krm salt
4 msk olivolja
1 msk vatten

Koka pastasnäckorna mjuka i rikligt saltat vatten. Stek kycklingfiléerna och skär dem i skivor. Stek champinjonerna, knaperstek baconet, gärna i ugnen så blir det inte så mycket os. Skiva rädisorna, skär sallad och finhacka löken. Koka vatten och lägg i sockerärtorna i 1 min. Fördela den varma pastan på tallrikar. Lägg på ljummen kyckling, champinjoner och baconet. Strö över rädisor, lök och sockerärtor, stick ner sallad här och var. Blanda dressing och häll över. Servera med härligt bondbröd.

Maria Dahlquist
2001-06-25