Kyckling- och baconpasta

Serverar: 4 portioner

En snabb och god middag. Bli inte rädd för all vitlök, när den är marinerad är den mild och nötaktig i smaken.

Ingredienser

  • 4 port nykokt bandpasta
  • 1 grillad kyckling
  • 140 g bacon
  • 1 gul lök
  • 1 squash
  • Ca 15-20 st marinerade vitlöksklyftor
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl kycklingbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar. Strimla baconet. Ansa och tärna squashen. Skala och finhacka löken.
    2. Fräs lök och bacon i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt squash, kyckling och vitlöksklyftor. Fräs allt några minuter.
    3. Tillsätt grädde och buljong. Låt allt koka samman en stund. Smaka av med salt och peppar.
    4. Rör ner den nykokta pastan och rucola. Bjud genast, eventuellt med nyriven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben