Kyckling- och potatispanna

Serverar: 4 portioner

Ös ner alla ingredienser i en långpanna och kör in i ugnen, hur smidigt som helst.

Ingredienser

  • 4 st frysta kycklingfiléer
  • 10 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 1 st rödlök
  • 3 klyftor vitlök
  • 150 gram färska champinjoner
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar , grovmalen
  • 1 msk Timjan
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skala potatis och morötter och skär dem i grova bitar. Klyfta rödlöken och hacka vitlöken. 3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna. Ringla på lite olivolja. Bred ut kyckling, svamp och grönsaker i pannan. Ringla över olja och strö över kryddor och vitlök. Rör runt i pannan så kryddorna blir jämnt fördelade. 4. Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och potatisen mjuk.
    2. Serveringsförslag Creme fraiche med örtsmak

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben